bugün

entry'ler (160)

ersan şen

Şu video her şeyi anlatıyor zaten;

> https://youtu.be/VAwjlFjCPW8

bebek olayının tezgah olma ihtimali

Şahsen aynı fikre sahibim çünkü bu kadar bozulmuş bir toplum olma düşüncesi çok korkutuyor.

sosyal medya asosyalliği

Sosyal medya yöneticileri insanlığa verilen zararları çok geçmeden fark etmelerine rağmen bunları yapmaya bilinçli bir şekilde devam ettiler.

Yaratılan araçlar toplumun işleyişini bozdu. Yeni nesille iletişim ve kültür manipüle edildi fakat merkeze aldatma ve sinsilik konuldu.

Özellikle Z kuşağı üzerinde etkili olan sosyal medya yeni neslin özgüvensiz başarısız ve içe kapanık birey olmasına sebep olmaktadır.

Ölüm sayılarındaki artışın sebebi instagram filtreleri estetik ve sahte haber olarak saplanmaktadır.

Facebook Fotoğrafta etiketlemeyi buldu bu sayede üzerimize daha da fazla yoğunlaştılar amaç daha fazla çevrimiçi olmamızı sağlamaktı.

"Amaç birinin davranışlarını değiştirmekti bilinç altımıza biz fark etmeden ulaşmaktı."

Aynı anda 2 kişi 2 farklı bilgisayarda aynı konuyu araştırdığında iki kişiye de birbirinden çok farklı sonuçlar listelemektedir.

insanlar artık gerçeğe inanmıyorlar yanlış bilgiden yana sistem oluşturuldu, yaratıldı.

Yanlış bilgiler şirketlere gerçek bilgiden çok daha fazla kazandırıyor, çünkü gerçek haber sahte haberden 6 kat daha inandırıcı.

Artık neyin doğru neyin yanlış olduğu bilinmiyor çünkü sosyal medya dedikoduları oldukça güçlendiriyor ve bu durum artık ölüm kalım meselesi haline geldi kimliğimiz ve inandıklarımız konusunda kontrolü kaybediyoruz.

Dünya üzerinde aynı anda teknoloji endüstrisindekiler toplumun yapısını istikrarsızlaştırmak ile yıkmak için araç yarattılar.

Artık insan psikolojisini devre dışı eden mühendisler var kişilerin yaptığı her şeyi duyguları öngörebiliyorlar amaçları; meşguliyeti arttırma, büyüme ve rakam hedefi yani kişilerin kişiliğini neler yaptığınızı ‘yen’ şeklinde biriktiriyorlar.

Bu verilere hareketlerimizi öngören modeller oluşturuyorlar. En iyi modele sahip olan kazanmaktadır. Bu model ile yeni pazarlar kuruluyor ve tek hedefleri insanların çevrimiçi olarak daha fazla zaman geçirip davranışların aşamalı olarak değiştirme.

"Örneğin Google herkes tarafından arama motoru sanılırken aslında şirketlere zamanınızı çalmak ve dikkatinizi çekmek için rekabet ettiren bir sistem. Burada satılan müşteri yani ürün, odak biziz", bizi burada reklam izlemeye zorluyorlar.

Yani özetle birbiriyle konuşmayan bir ulus olduk, objektif ve yapıcı bir birey olmaktan çıktık. Eğer neyin doğru olduğu konusunda hem fikir olunmazsa muhtemelen varoluşsal olarak en kısa vadede toplumun en küçük birimi olan aileyi uzun vadede ise medeniyetimizin sonunu getirerek bir ürün olarak göründüğümüz sosyal medya da hayali sosyal ortamın içinde yaşıyormuş sanmaya devam edeceğiz.

anın görüntüsü

görsel
Saatlerce izlenebilir

50 yaşındaki adamın 20 yaşında kızla çıkması

Mantık evliliği derler.

bebek olayının tezgah olma ihtimali

Bunların ardı arkası kesilmez artık.

anın görüntüsü

görsel

hava kılıcı

Beceri kitabını düşürdüğünde zengince hayaller kurduran skilldir.

yanıma gelsene

Bakkala diye çıkıp yanıma gelsene de bi alternatifidir.

düşün ki o bunu okuyor

Eşşek sikini taşa sürmüş dağ siktim demiş.

anın görüntüsü

görsel

sözlük yazarlarının ruh hali

görsel

esenler otogarı

Caağnım semtimin nacizane mekanlarından biridir.

istanbulun en iyi ilçesi

Çengelköy.

seni uyutmayan nedir

Knight online yeni server.

gereksiz bir bilgi ver

Camel soft içiyorum.

anın görüntüsü

görsel

whatsapp durumunda ne yazıyor

Soğuk şehrin soğuk adamı.

sevişme esnasında ilk yalanan yer

Boyundan kulak memesine doğru gelmeli gitmeli.

iç ısıtan fotoğraflar

görsel